2014. március 8., szombat

A csaló csokigolyó






Ez a kis golyó telis tele van minden jóval, igazi szuper édesség. Elkészítése pofon egyszerű, gyerekekkel is jó móka megformázni majd "feldíszíteni" őket.

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag összetevőkből készül, így nemcsak, hogy finom de tápláló is. Ó és ami a legjobb az egészben, hogy élő is, nyers is, vegán is. :)


Hozzávalók:



- 1 csésze mandula

- ½ csésze napraforgó mag
- ½ csésze tökmag
- 2 csésze datolya (aki édesebben szereti, annak picit több)
- 2 evőkanál chia mag
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál kakaópor
- konyhai robotgép


Elkészítés:


1. A magokat áztassuk be legalább 4 órára, de az se baj, ha egész éjszakára. Ez aktiválja a bennük lévő enzimeket és ezáltal élő, aktív, csírázásra képes állapotba kerül a mag és ez nagyon jó nekünk. Szűrjük le és papírtörlőn hagyjuk megszáradni.



2. Magozzuk ki a datolyát és a kókuszzsírral turmixoljuk addig, amíg egy masszává össze nem áll, majd öntsük egy tálba.



3. Tegyük a mandulát a robotgépbe és készítsünk belőle liszt szerű állagot. Adjuk hozzá a napraforgómagot, tökmagot, chia magot és kakaóport majd turmixoljuk amíg jól el nem keveredik.



4. Végül pedig adjuk hozzá a datolyás masszát és keverjük amíg össze nem áll.



5. Formázzunk a maszzából dió nagyságú golyókat. Így is nagyon finomak, de ha változatosabbá szeretnénk tenni, akkor bele forgathatjuk szezámmagba, natúr kakaóporba, kókuszreszelékbe, chia magba vagy esetleg gooji bogyókba. 






Légmentesen zárható dobozban a hűtőbe téve egy-két hétig eláll. Mivel könnyen szállítható magunkkal vihetjük a munkahelyünre nasi gyanánt vagy bekaphatjuk edzés után is.




Szeretettel: H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése