Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag összetevőkből készül, így nemcsak, hogy finom de tápláló is. Ó és ami a legjobb az egészben, hogy élő is, nyers is, vegán is. :)
Hozzávalók:
- 1 csésze mandula
- ½ csésze napraforgó mag
- ½ csésze tökmag
- 2 csésze datolya (aki édesebben szereti, annak picit több)
- 2 evőkanál chia mag
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál kakaópor
- konyhai robotgép
Elkészítés:
1. A magokat áztassuk be legalább 4 órára, de az se baj, ha egész éjszakára. Ez aktiválja a bennük lévő enzimeket és ezáltal élő, aktív, csírázásra képes állapotba kerül a mag és ez nagyon jó nekünk. Szűrjük le és papírtörlőn hagyjuk megszáradni.
2. Magozzuk ki a datolyát és a kókuszzsírral turmixoljuk addig, amíg egy masszává össze nem áll, majd öntsük egy tálba.
3. Tegyük a mandulát a robotgépbe és készítsünk belőle liszt szerű állagot. Adjuk hozzá a napraforgómagot, tökmagot, chia magot és kakaóport majd turmixoljuk amíg jól el nem keveredik.
4. Végül pedig adjuk hozzá a datolyás masszát és keverjük amíg össze nem áll.
5. Formázzunk a maszzából dió nagyságú golyókat. Így is nagyon finomak, de ha változatosabbá szeretnénk tenni, akkor bele forgathatjuk szezámmagba, natúr kakaóporba, kókuszreszelékbe, chia magba vagy esetleg gooji bogyókba.
Légmentesen zárható dobozban a hűtőbe téve egy-két hétig eláll. Mivel könnyen szállítható magunkkal vihetjük a munkahelyünre nasi gyanánt vagy bekaphatjuk edzés után is.
Szeretettel: H.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése