2014. március 2., vasárnap

Gluténmentes édesség - Quinoa szelet


Hozzávalók:

- egy csésze quinoa (nyers)
- 500ml növényi tej (lehet rendes is)
- 2 tojás
- 4-5 evőkanál vörösáfonya lekvár
- 5-6 evőkanál kókuszvirág vagy barna cukor
- 50g aszalt vörösáfonya
- 1-2 teáskanál fahéj
- 1 narancs reszelt héja




Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 170˚C-ra. A nyers quinoát alaposan mossuk meg és csepegtessük le, majd tegyük egy kb. 21 x 30cm-es tepsibe vagy jénaiba.

2. A tojásokat enyhén verjük fel, keverjük el benne a cukrot és a lekvárt, adjuk hozzá a narancshéjat és az áfonyát majd öntsük fel a tejjel.

3. Öntsük a keveréket a quinoára és egy spatula segítségével forgassuk össze.

4. Süssük kb. 1 órán át, kicsit tovább, ha még túl nedvesnek találnánk a süteményt.

5. Hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni mielőtt felszeletelnénk. Díszíthetjük dióval, áfonyával, de kínálhatjuk natúr joghurttal is.

Az a jó ebben a receptben, hogy variálható, készíthetjük bármilyen aszlat vagy nyers gyümölccsel, rakhatunk bele kakaóport vagy étcsokoládét, illetve mindenféle magot. Kísérletezzetek bátran ezzel a bűnözésmentes édességgel! :)




Szeretettel: H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése