2014. február 24., hétfő

Szépségápolás a konyhából

Avokádós hajpakolás

Hajpakolás és uzsonna is? Igen! Mai főszereplőnk az avokádó, mely bővelkedik a test és főként a bőr számára nélkülözhetetlen vitaminokban és ásványi anyagokban. Különösen magas béta-karotin, lutein, B6-, C-, E-, és K-vitamin forrás, található benne szelén, cink, folsav, kálium és egészséges zsírok, melyek táplálják a testet, bőrt és hajunkat. 


Köztudott, hogy ahhoz, hogy egészséges fénylő és dús hajunk legyen, legfőképpen belülről kell tápláljuk testünket, de azért néha jól esik egy kényeztető hajpakolás, mely után garantáltan fénylő és selymes tapintású lesz a hajkoronánk. 



A pakolás elkészítéséhez szükségünk lesz:

- egy fél avokádóra, 
- 2-3 evőkanál olíva olajra
- 2-3 evőkanál mézre 


Az avokádó megfiatalítja és hidratálja a fejbőrt, újjáéleszti a száraz, töredezett és élettelen hajat.



A méz hidratáló és hajpuhító tulajdonságainak köszönhetően kiváló kondicionáló. Garantáltan fényessé varázsolja az unalmas fénytelen hajat.



Az olíva olaj pedig orvosolja a törött hajvégeket és rakoncátlan tincseinket.



A legjobb az egészben, hogy mi magunk is össze dobhatjuk, nincs benne semmilyen kemikália és a végeredmény, a csillogó életteli haj garantált.





Annyi a dolgunk, hogy az avokádót össze törjük egy villával, majd  bele keverjük az olajat és a mézet. Fésüljük ki alaposan a hajunkat, vigyük fel a pakolást, jól masszírozzuk bele a hajunkba. Húzzunk fel egy zuhanysapkát és törölközőbe csavarva hagyjuk rajta 40-45 percig. Ha eltelt az idő langyos vízzel öblítsük ki a hajunkat, majd szokásos módon samponnal alaposan mossuk és szárítsuk meg.



Hogy az avokádónk másik fele se menjen kárba elkészíthetjük uzsonnára, így nem csak kívülről teszünk jót a hajunkkal, hanem belülről is tápláljuk azt. A paradicsom és avokádó valamilyen úton módon tökéletes párosítás, igazi ízélmény, és bőven kihúzzuk vele vacsoráig.


Avokádó koktélparadicsommal, zöldfűszerekkel



Hozzávalók:

- fél érett avokádó
- pár szem színes koktélparadicsom
- egy marék friss bazsalikom, snidling,petrezselyem vegyesen
- fél citrom leve
- 2 evőkanál olíva olaj
- só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


1. A paradicsomokat vágjuk apró kockákra és halmozzuk a fél avokádó belsejébe.



2. Aprítsuk fel a zöldfűszereket, majd készítsünk egy dresszinget a citromléből, olíva olajból, fűszerekből, sózzuk borsozzuk és locsoljuk meg vele a paradicsomos avokádót.



3. Már kanalazhatjuk is uzsonnánkat.



Szeretettel: H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése