Ha szeretitek a halat és nincs még ötletetek arra, hogy mi legyen a hétvégi ebéd, itt van egy könnyű mégis ízletes fogás:
Hozzávalók:
- 4 szelet süllő
- két meyer citrom (ha nem kaptok, akkor sima citrom)
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- egy nagy zellergumó
- szerecsendió
- 2-3 evőkanál vaj
- 2-3 evőkanál tej
- tökmag és tökmagolaj a díszítéshez
Elkészítés:
1. A zellergumót meghámozzuk, kockára vágjuk és zöldség alaplében puhára főzzük. Mikor megfőtt leszűrjük, hozzá adjuk a vajat, tejet, szerecsendiót, sót és borsot és krumplinyomóval vagy botmixerrel pürésítjük.
2. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk és a zellerpürére szórjuk, továbbá pár csepp tökmagolajjal díszítjük.
3.A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd grill serpenyőben vagy, ha van, elekromos grillen kevés oliva olajon a karikára vágott citrommal meggrillezzük. Oldalanként kb. 4-6 perccel kell számolnunk.
4. Adhatunk hozzá még friss zöldsalátát is.
Aki még nem hallott esetleg a Meyer-citromról, ez egy narancsosabb, már-már mandarinra emlékesztető színű citrom fajta, mely édesebb, pikánsabb hagyományos társainál. Piacokon, jobb zöldségeseknél beszerezhető. Érdemes kipróbálni, mert igazi íz-élményt nyújt.
Szeretettel: H.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése