2014. február 28., péntek

Meyer citrommal grillezett süllő zellerpürével

Ha szeretitek a halat és nincs még ötletetek arra, hogy mi legyen a hétvégi ebéd, itt van egy könnyű mégis ízletes fogás:

Hozzávalók:

- 4 szelet süllő
- két meyer citrom (ha nem kaptok, akkor sima citrom)
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- egy nagy zellergumó
- szerecsendió
- 2-3 evőkanál vaj
- 2-3 evőkanál tej
- tökmag és tökmagolaj a díszítéshez


Elkészítés:

1. A zellergumót meghámozzuk, kockára vágjuk és zöldség alaplében puhára főzzük. Mikor megfőtt leszűrjük, hozzá adjuk a vajat, tejet, szerecsendiót, sót és borsot és krumplinyomóval vagy botmixerrel pürésítjük.

2. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk és a zellerpürére szórjuk, továbbá pár csepp tökmagolajjal díszítjük.

3.A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd grill serpenyőben vagy, ha van, elekromos grillen kevés oliva olajon a karikára vágott citrommal meggrillezzük. Oldalanként kb. 4-6 perccel kell számolnunk.

4. Adhatunk hozzá még friss zöldsalátát is.



Aki még nem hallott esetleg a Meyer-citromról, ez egy narancsosabb, már-már mandarinra emlékesztető  színű citrom fajta, mely édesebb, pikánsabb hagyományos társainál. Piacokon, jobb zöldségeseknél beszerezhető. Érdemes kipróbálni, mert igazi íz-élményt nyújt. 

Szeretettel: H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése