Könnyű és gyorsan elkészíthető, mégis finom és szemet gyönyörködtető ez a saláta.
Hozzávalók:
- egy csomag füstölt lazac
- egy doboz kevert saláta (rukkola, bébi spenót, madársaláta stb.)
- egy éret avokádó
- egy marék fekete oliva bogyó
- egy marék koktélparadicsom
- egy-két evőkanál szezámmag
Az öntethez:
- 6 evőkanál oliva olaj
- 3 evőkanál málnaecet vagy balzsamecet
- só, frissen őrölt fekete bors
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítés:
1. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és konyhai papírtörlőn megszárítjuk, majd egy lapos tálra helyezzük.
2. Az olivabogyókat, avokádót és a paradicsomokat felszeleteljük.
3. Ízlésesen a salátaágyra fektetjük a lazacot és a többi hozzávalót, majd megszórjuk a szezámmaggal.
4. Az olivaolajat, balzsamecetet és a fűszereket összekeverjük, majd egy evőkanál segítségével "felöltöztetjük" a salátánkat.
Kb. 5 percet vesz igénybe ez a művelet, úgyhogy a munkából haza esve is elkészíthetjük. Baguettel vagy egy szelet rozskenyérrel tápláló, egészséges vacsora.
Szeretettel: H.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése