2013. december 31., kedd

Gyors lazacos saláta két főre


Könnyű és gyorsan elkészíthető, mégis finom és szemet gyönyörködtető ez a saláta. 

Hozzávalók:

- egy csomag füstölt lazac
- egy doboz kevert saláta (rukkola, bébi spenót, madársaláta stb.)
- egy éret avokádó
- egy marék fekete oliva bogyó
- egy marék koktélparadicsom
- egy-két evőkanál szezámmag

Az öntethez:
- 6 evőkanál oliva olaj
- 3 evőkanál málnaecet vagy balzsamecet
- só, frissen őrölt fekete bors
- provence-i fűszerkeverék


Elkészítés:

1. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és konyhai papírtörlőn megszárítjuk, majd egy lapos tálra helyezzük.

2. Az olivabogyókat, avokádót és a paradicsomokat felszeleteljük.

3. Ízlésesen a salátaágyra fektetjük a lazacot és a többi hozzávalót, majd megszórjuk a szezámmaggal.

4. Az olivaolajat, balzsamecetet és a fűszereket összekeverjük, majd egy evőkanál segítségével "felöltöztetjük" a salátánkat.


Kb. 5 percet vesz igénybe ez a művelet, úgyhogy a munkából haza esve is elkészíthetjük. Baguettel vagy egy szelet rozskenyérrel tápláló, egészséges vacsora.




Szeretettel: H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése